Hva er Briskeby? – Briskeby videregående skole

PS! DET ER IKKE FOR SENT Å BLI ELEV PÅ BRISKEBY VGS! Kontakt oss!

Hva er Briskeby?

Fagtilbud Stipend Elevtjeneste Søke Besøke? Råd & Veiledning

Briskeby videregående skole as er en friskole for elever med nedsatt hørsel som baserer sin kommunikasjon på talespråk. Skolen ble grunnlagt i 1956 og vår eier er Hørselshemmedes Landsforbund (HLF). I dag er skolen godkjent for inntil 82 elever.

Skolen ligger i landlige omgivelser nær E18 på Kjellstad i grønne Lier, en kort busstur unna Drammen og i gangavstand til  kommunesentrumet Lierbyen.  Drammen har direkte buss- og togforbindelse til det meste av Østlandet og Oslo Lufthavn Gardemoen, samt Skien, Kristiansand, Stavanger og Bergen.

Undervisningen er gratis og skjer i små klasser med moderne hørselstekniske hjelpemidler. Elevene får tilbud om lytte- og taletrening.

Skolen tilbyr trygge omgivelser med hybler og en elvtjeneste som følger opp elevene. God oppfølging og høy kvalitet på undervisningen gir lite frafall og sterke faglige resultater. I et inkluderende miljø hvor det å ha nedsatt hørsel er helt vanlig, får elevene selvtillit og mestringsfølelse og blir forberedt på voksenliv og videre utdanning.

Skolen har eksamensrett og følger læreplanene i Kunnskapsløftet.

 

Vi bruker informasjonskapsler. Personvernerklæring