En annerledes skoledag!

Økonomi og karrierevalg er et stort og livsdefinerende tema. Privatøkonomi kan være utfordrende og avgjørende for hvordan man har det i livet. Det er ikke alt vi er herre over, men vi kan gjøre kloke valg som setter oss i en bedre situasjon. Derfor er det svært viktig å lære om dette fra man er ung!

“En krone spart er en krone tjent”.

I dag har Sparebanken Øst ved Janne Margy Kristensen vært på skolen og gjennomført opplæringsprogrammet “Økonomi og karrierevalg” utformet av Ungt Entrepenørskap. Et eksempel på hvordan næringslivet og undervisningssektoren kan samarbeide på måter aller tjener på.

Med sprudlende entusiasme – “jeg elsker privatøkonomi”-  ga Margy Kristensen et forrykende opplegg med mange gode læresetninger. Elevene våre fulgte godt med, stilte spørsmål og viste interesse.

Blant annet snakket Margy Kristensen om interesser, ferdigheter og verdier, samt hvilke økonomiske konsekvenser valgene vi gjør kan få. Elevene lærte også mer om hvordan man kan sette opp budsjett og planlegge sin økonomi.

Sparebanken Øst gjør dette fordi de ønsker styrke den økonomiske opplæringen i skolen, de stiller gratis og betaler materiellet elevene bruker. Vi på Briskeby er imponert over opplegget og taknemlige for en annerledes og interessant skoledag!

Del artikkelen