Den inspirerende DJ Matoma besøker Briskeby!

DJ Matoma, en verdenskjent DJ og musikkprodusent, besøkte Briskeby sammen med TV2-nyhetene 5. mars 2024. Matoma er selv hørselshemmet og har et innsiktsfullt syn på liv og karriere, noe han forteller mye om i sin rykende ferske bok “Aldri god nok”.

Hva er egentlig viktig i livet?

Det er den verdenskjente artisten og musikkprodusenten Matoma (Tom Stræte Lagergren) opptatt av. Matoma er kjent fra blant annet “Hver gang vi møtes” og vært nominert til Spellemannprisen. Likevel er han antakelig mer kjent utenlands enn innenlands og nyter stor suksess. Flisagutten med den åpne, jordnære og nedpå fremtoningen besøkte Briskeby 5. mars etter invitasjon fra elevrådet.

Matoma har nemlig også vokst opp med nedsatt hørsel, et ikke ubetydelig hørselstap som ikke har stoppet han fra å lykkes i musikkens verden. Men, han påpeker at det er situasjoner som kan være utfordrende, spesielt sosialt og i omgivelser med bakgrunnsstøy.

I en lengre samtale med elevene svarte Matoma på spørsmål og fortalte om sine perspektiver på karriere, vennskap, sorger og gleder. Ikke minst om viktigheten av å finne ut hva som betyr noe for deg, og å ta seg tid til å pleie relasjonene til de menneske som gir deg noe. Han gir uttrykk for at det har vært en bratt læringskurve, for berømmelsens pris er å bli dratt i alle retninger med full timeplan. Det skal lite til for å miste seg selv i alt det som skjer.

“Det er viktig å tro på folk, for det kan og vil ofte gå bra med mennesker. Selv om noen sliter i perioder av livet og ting er vanskelig, så betyr det ikke det at det alltid vil være vanskelig eller er håpløst.”

Matoma har også nylig gitt ut bok – “Aldri god nok”. Dette er ikke en ren selvbiografi som sådan, men heller en bok med refleksjoner og erfaringer fra hans liv.

“Jeg har blitt hatet, jeg har blitt elsket. Men er det én ting jeg har lært: Hvem bryr seg! Verden rundt oss setter uendelig mange krav og standarder som vi måler oss selv etter, eller som andre måler oss mot. Men i bunn og grunn er det bare støy. Den eneste du skal sammenlikne deg med, er deg selv. Bare du kan bestemme om du faktisk er «god nok». Spoiler alert: Det er du allerede!”

Fra “Aldri god nok”

I det store og hele fremstår Matoma som reflektert og sjarmerende, med en sårbar ærlighet som gjør inntrykk både på ungdommer og voksne. Dette gjorde besøket til en minneverdig opplevelse for oss på Briskeby. Det er helt sikkert at elevene våre både ble inspirert, men også satt igjen med nye tanker og refleksjoner om livene som ligger foran dem,

Vi er svært taknemlige for at Matoma fant tid til oss, og ikke minst for alt han delte. Et godt forbilde med integritet, tydelige holdinger og verdier.

Til sist må elevrådet ved elevrådsleder Marthe nevnes spesielt. Hun og elevrådet har gjort en kjempejobb for å få til dette besøket, organisert, styrt kontakt og kommunikasjon med Matomas management og TV2.

Tusen takk!

Del artikkelen