Briskeby videregående skole logo

Hvert Øre Teller ’21: Briskebyere setter høreapparater i fokus


“– De beste høreapparatøyeblikkene er nok alle de gangene jeg kan høre folk. Det å kunne høre, kommunisere og snakke med andre.”
– Lale

“..høreapparatet vil hjelpe deg til å delta i verden på en helt annen måte.”
– Kitane

“Man skal ikke skjems over verken hørselstapet eller høreapparatene.”
– Cathrine

– Det å kunne få lyden når jeg lytter til musikk og snakker i telefonen rett inn i øret. Og det å kunne høre omgivelsene sine uten å anstrenge seg. Det er gode øyeblikk!
– Bjørg

Er det èn ting vi er opptatt av på Briskeby og som vi forsøker å lære elevene, så er det at man skal bruke de hjelpemidlene man har og som finnes. Det handler om å gjøre livet og hverdagen litt enklere for deg selv. Nettopp dette er fokuset for årets Hvert Øre Teller-kampanje i regi av HLF.

Det ligger mange høreapparater i skuffen der ute og mange kvier seg for å gå til det skritt å få testet hørselen sin og innlede prosessen med å få høreapparater. Det kan oppleves som skummelt, flaut og stigmatiserende å gå rundt med høreapparater. Men, er det noe erfaring viser så er det at det ikke er så farlig som man tror.

En rekke flotte høreapparatbrukere fronter årets Hvert Øre Teller-kampanje og til vår store glede er det ikke mindre enn tre tidligere Briskebyere som har stilt opp.

– Lale (19) er nåværende elev og vi husker henne spesielt for de fantastiske tegnspråktolkningene av musikk på Briskeby Talenter ’21.

Kitane (31) er musiker og gikk ut for noen år siden. Bak det tøffe ytre skjuler det seg en varm person som elsker sine høreapparater lidenskapelig.

Cathrine (47) har brukt høreapparat siden barndommen. I en travel hverdag som regnskapssjef og trebarnsmor til barn som er aktive innen idrett, er høreapparatene en viktig del av hennes liv.

– Bjørg (67) har markert seg som en stor Briskebyvenn siden hun gikk ut for nesten 40 år siden. Hun har gjennom et aktivt liv mange år bak seg i hørselssakens tjeneste, blant annet som medlem av skolens styre og HLFs sentralstyre. 

Følg gjerne linkene for å lese mer om Lale, Kitane og Bjørgs erfaringer. Og kjenner du noen som burde teste hørselen sin, eller få høreapparatene opp av skuffen, oppmuntre dem!

hvertoreteller.no/hva-betyr-horeapparatet-for-meg/
hvertoreteller.no/