Briskeby videregående skole logo

En fantastisk kveld: Briskeby Talenter 2021

For en fantastisk kveld! For noen utrolige elever vi har!
Torsdag 11. februar arrangerte vi Briskeby Talenter 2021. Det ble en heidundrende suksess med knallsterke prestasjoner og fremføringer i sang, dans, tegntolking av sang, trylling og mer. En uforglemmelig aften for alle som var til stede eller fulgte med på Zoom (smittevernhensyn).

Vi er utrolig stolte og imponerte av alle deltakerne som modige og tøffe sto på scenen og viste frem andre sider av seg seg selv.

Vår elev Laleguli (Lale blant kjente) gikk til slutt av med seieren etter å ha kjempet seg videre til semifinale og finale med sine sterke, vakre tegntolkinger av “Let it Go” fra filmen Frozen,  Ella Eyres “We Don’t Have to Take Our Clothes Off” og Christina Perris “A Tousand Years”. 

En enorm applaus til alle deltakerne og primus motorer og store gratulasjoner til årets Briskeby Talent, Lale!

Her er glimt av noen av artistene. Men først, limet i forestillingen. 

Sunnmøringen Andreas har en herlig røst og klingende dialekt. Han leder oss elegant igjennom hele forestillingen som om det å være programleder er den mest naturlige ting i verden. Proff til fingerspissene!

Stine sang klokkeklart, vakkert og nært på norsk dialekt i sin fremførelse av Toten-bandet Narums “Je veit et stelle”. Vår lærer Christian akkompagnerte henne på el-gitar.

 

Energibunten Marlene elsker dans og i sine uttrykksfulle og emosjonelle tolkninger fyller hun scenen helt alene, akkompagnert av James Arthurs “Train Wreck” og “Quite Miss Home”.

Elevrådsleder og primus motor for arrangementet, Per Jostein, er ikke snauere enn at han stiller opp selv (og kommer på 2. plass!). Han fremfører Jørgens “Din Egen Vei” og Josh Turners “Your Man”.

Dansende Gabriele gir oss en elegant og kjempeflott tegntolking av Svals “Trenger Deg”, Mathea-Maris “Online og Christina Aquileras “Say Something”. Hennes tolkninger holder til en 3. plass i konkurransen!

 Audun fremfører Imagine Dragons-låta “Demons” med innlevelse, en sang med et sterkt budskap om at ingen er perfekte eller feilfri. Noe vi alle kan trenger en påminnelse om!

Kvartetten Camilla, Lale, Martine og Marlene gir oss et heidundrende danseshow til Billie Eilish/Justin Biebers “Bad Guy” og Beyoncès “Single Ladies (Put a Ring on It)”. Showet starter mildt sagt suspekt med tørklebekledde “banditter” og avsluttes med hektisk synkrondans, smil og latter. Dina (jenta med brillene) er trommis i bandet Pan og viser frem med musikkvideoen til gruppas utrolig fengende låt “Klar ferdig gå”. 

Bonus!
Vi hadde flere ekstrainnslag og opptredener iløpet av kvelden. Elevtjenesten og lærere stilte opp og viste frem sine ferdigheter. 

Den Store Magnuzo er historielærer Magnus sitt alter ego. Lite viste vi at han er en kløpper til blant annet kortkunster!

Elevtjenesten på Briskeby er noe for seg selv. Denne livlige og gærne gjengen skaper liv og røre og stiller alltid opp når det er noe. Men, litt betuttet var de muligens når de ikke fikk lov å delta i selve talentkonkurransen, så de laget sin egen med SMS-avstemming og det som er!

Norsk og engelsklærer Christian er nok mest kjent for gloser og grammatikk, men det viser seg at han er en meget kompetent gitarist og sanger. Blant annet som ene tredjedelen av trippletten Analyze. Denne kvelden fremfører han en lekker utgave av Stray Cats “Stray Cat Strut”.