Briskeby videregående skole logo

Besøk fra Oslo Døves Sportsklubb!

Champions League. Det edleste, mest fasjonable selskapet i fotballen. I all hovedsak forbeholdt uanstendig godt betalte spillere i legendariske toppklubber i England, Spania, Italia, Tyskland og Frankrike. Ja, vel, det er ikke hele sannheten. Det arrangeres faktisk Champions League i futsal, for døve! 

Det er alltid hyggelig med besøk og i dag var vi så heldige at vi fikk en gjeng futsalspillere fra Oslo Døves Sportsklubbs U21-lag (ODSK) innom. Mange er sikkert ikke klar over at det finnes en rekke idrettsforeninger for døve og hørselshemmede. ODSK er den idrettsforeningen som er nærmest Briskeby, men det finnes lag også i f.eks. Trondheim.

ODSK har flere tilbud både for de litt mer ambisiøse så vel som de som bare vil trene og ha det morro. En av satsingene til idrettslaget er på futsal. ODSK har kvalifisert seg til og deltatt flere ganger i Champions League. Gjengen forteller at nivået er høyt internasjonalt og at det er en spennende og motiverende utfordring å prøve å hevde seg mot lag fra andre land. 

Døveidretten er en flott arena for sosialisering, trim, trening og morro. Språk er ikke noe problem og man blir kjent med nye mennesker og kan da altså f.eks. få sjansen til å spille futsal på høyt nivå i Champions League. Med andre ord et flott tilbud for ungdom med nedsatt hørsel, både de som bruker talespråk og tegnspråklige.  

Du finner mer informasjon om ODSK på linkene under.

Linker
Oslo Døves Sportsklubb på Facebook.
Oslo Døves Elite i futsal (herrer)
Oslo Døves futsal jenter
Oslo Døves Sportsklubbs nettsider

Har du spørsmål om futsal-lagene, kontakt gjerne Imran Khan direkte.