Briskeby videregående skole logo

Fortiden vender tilbake!

Vi på Briskeby er ofte fokusert på fremtiden. Hvordan vi kan gjøre senteret og tilbudet vårt bedre. Hvordan vi kan nå og hjelpe enda flere mennesker. Våre elever og kursdeltakere kommer i “generasjoner”, de er innom en kort stund og de går, som de skal, videre i livet. En utdanningsinstitusjon er av natur dynamisk og i endring, det er alltid neste kull og neste eksamen.

Likevel blir vi til tider minnet om at vi har mye historie i ryggen. Et slikt tilfelle var når vi snublet over et gammelt tidskrift. Det moderne fagbladet som vår eierorganisasjon HLF gir ut heter “Din Hørsel”, men det har selvfølgelig forgjengere. HLF har eksistert siden 1947 og har skiftet navn og drakt noen ganger på disse årene. 

På midten av 80-tallet het organisasjonen “Norsk Forbund for Hørselshemmede” og ga ut tidskriftet “Hørselvernet”. På den tiden delte faktisk HLF og Briskeby lokaler i Eilert Sunds gate på Briskeby. 

Denne høsten i 1985 var det Stortingsvalg og en stor del av dette nummeret av “Hørselvernet” er viet til valget. For de av oss som sliter litt med å hoste opp valgstatistikk fra 30 år tilbake så fortsatte Kåre Willochs Høyre-regjering etter valget for så å bli felt et FrP i vippeposisjon året etter. Gro Harlem Brundtland overtok og innledet sin andre regjeringsperiode. 

Tilbake til Briskeby. Det er en tradisjon på Briskeby at elever har en studietur til England og det er det som er ekstra morsomt med dette nummeret av “Hørselvernet”. Vi fant nemlig en rapport fra en slik studietur til England. Det er tydelig at klær og mote har endret seg litt på disse årene. Trykkekvaliteten på selve tidsskriftet når nok ikke helt opp til moderne standarder heller.

Vi tror vi kjenner igjen en av lærerne som var med på denne turen, Aud Eli Thjømøe, men det blir fort vanskelig så mange år etterpå. Om elevene veit eller kan vi lite si, men det er sannsynligvis de der ute som drar kjensel på flere av dem (eller seg selv). 

Vi har scannet artikkelen. Klikk og bla for et flashback!

[su_image_carousel source=”media:10156,10154,10157,10158,10159″ limit=”20″ slides_style=”default” controls_style=”dark” crop=”none” columns=”1″ adaptive=”yes” spacing=”yes” align=”center” max_width=”930″ captions=”yes” arrows=”yes” dots=”yes” link=”none” target=”self” autoplay=”6″ speed=”medium” image_size=”large” outline=”yes” class=””]