Briskeby videregående skole logo

To av hørselsnorges giganter takker for seg!

Vigids Lygren (t.v) og Aud-Eli Thjømøe (t.h.)
Vigids Lygren (t.v) og Aud-Eli Thjømøe (t.h.)

Aud-Eli Thjømøe og Vigdis Lygren er to staselige damer som alltid har et smil på lur. De har på hver sin måte hatt svært sentrale roller i historien og utviklingen til Briskeby. Nå ved årets slutt forlater de “åstedet” for å nyte sitt velfjortjente otium. 

Aud-Eli begynte på Briskeby i 1977 og har i årenes løp arbeidet som lærer, senterleder og spesialrådgiver. Hun har stått på barrikadene for Briskeby et utall ganger og som senterleder på 90-tallet var hun sentral i utviklingen og oppbyggingen av Briskeby fra skole med nogot attåt til kompetansesenter. På tampen av 90-tallet var den store saken til Briskeby flyttingen fra de slitne og trange men sjarmerende gamle villaene i Oslo til de nåværende lokalene i Lier. En vanskelig og opprivende prosess, men ting gikk seg til og vi har det i dag flott i vakre Lier.  De siste ti årene har hun tjent som spesialrådgiver med sin uvurderlige erfaring og kunnskap. Aud-Eli er en sann legende som i praksis har viet livet sitt til Briskeby og til å gi hørselshemmede noen av de redskapene de trenger for å ha gode liv.  

Vigdis har vært direktør på Briskeby i et årtier. Hun ble hentet inn for å videreutvikle Briskeby og skape et rehabiliteringssenter. Hun var allerede en erfaren, fokusert og til tider streng frøken når hun kom til oss. Det var ikke alltid like lett for elever og ansatte med noen som kom utenfra inn i vårt lune lille rede. Den innledende skepsis ga seg imidlertid for Vigdis er en varm, engasjert og genuin personlighet med stor tilstedeværelse. På klingende bergensk skjærer hun igjennom og stiller de riktige spørsmål. Som Aud-Eli før henne har hun svettet over de evige rapporter og økonomiske utfordringer og måttet ta mange vanskelige avgjørelser. Når vi straks skriver 2014 taler resultatene av hennes år med rorkulten for seg selv. Skoledelen har flere elever enn noen gang og antallet kursdøgn er mangedoblet. Institusjonen hjelper rett og slett et stadig større antall mennesker og mange politikere og byråkrater har forstått hvor manglende tilbudet er til hørselshemmede i Norge og hvor utrolig viktig et sted som Briskeby er.

Vi, nåværende og tidligere elever og ansatte, vil gjerne erklære vår store takknemlighet til Aud-Eli og Vigdis for mange år med solid innsats. Dere har utgjort en forskjell og dere har direkte og indirekte hjulpet mange mennesker. Vær stolte og nyt den (forhåpentligvis) noe roligere tilværelsen som venter dere. Vi skal forvalte arven og stå på videre med Briskeby i våre hjerter!