Briskeby videregående skole logo

Storstilt åpning av nye fasiliteter og bursdagsfeiring!

Hild Ingemann Knutzen

01.09.2011 er en av de dagene som vil stå som en merkedag i en lang historie med mange store dager i den mangfoldige historien til  Briskeby. Ikke mindre en tre ting ble behørig feiret og markert. Nytt hybelbygg, ballbinge med teleslynge og 55-års jubileumet til Briskeby.

Feiringen og markeringen innebar taler, musikalske innslag, kaker, mat, fotballkamp og mye mer. En stor takk til alle fremmøtte, både tidligere og nåværende elever, lærere, øvrige ansatte, HLF-medlemmer, politikere og mange, mange andre!

Kulturminister Huitfeldt

55 år i mot- og medvind 
Man kan undres på om vår grunnlegger, Hild Ingemann Knutzen hadde forestilt seg at vi skulle være der vi er i dag da den spede start sto i 1956, selv om hun var en visjonær. Vi er en av få institusjoner i verden og den  eneste i norden som har et slikt tilbud og en slik undervisningsmetode. Noen vil mene vi er utryddingstruet, men alle kan med selvsamme øyne se at  det ikke er tilfelle.  Briskeby består, trives og utvikler seg fordi vi har vært premissleverandør av tilrettelagt undervisning av hørselshemmede i over et halvt århundre. Det vi tilbyr, leverer og skaper er så unikt, så sterkt og så verdifullt at nødvendigheten av vår eksistens ikke kan bestrides på hverken det faglige, økonomiske eller menneskelige planet, selv om vi ikke alltid har passet inn i tidenes skiftende politikk og ideologi på helse- og utdanningsområdet. Vår eier, HLF, har utviklet seg sammen med oss til å bli en bemerkelsesverdig interesseorganisasjon for den største enkeltgruppen funksjonshemmede i landet. Den fremming av hørselshemmede og deres behov som som HLF står for og den faglige styrken til Briskeby er et eksempel til etterfølgelse. Vi ser fram til 55 nye år og vi skal fortsette med det vi kan best – å gi hørselshemmede unge og voksne noen av de redskapene de trenger for å forme sine egne liv og delta og skape i samfunnet. De aller hjerteligste gratulasjoner til alle sammen på vegne av alle oss på Briskeby!

Spente tilskuere under kampen mellom Briskeby og Godset!
Seremoniell snorklipping

Ballbinge for like muligheter
Det å kunne delta, utfolde seg og være i fysisk aktivitet er ofte en stor utfordring for hørselshemmede, blant annet rett og slett fordi man ikke hører hva trener/instruktør sier. I et kreativt og nyskapende prosjekt støttet av Extrastiftelsen har vi har fått verdens første ballbinge med teleslynge! Et unikt anlegg som vil fremme fysisk fostring på mer like vilkår og ikke minst, gi lærer’n en sjanse til å kommunisere med elevene i kampens hete. Anlegget gir også elevene et sted å utfolde seg i friminutter og etter skoletid, noe som er kjærkomment.

Åpningen av ballbingen ble markert på to måter, selvfølgelig taler av bl.a. Kulturminister Anniken Huitfeldt og seremoniell klipping av ei rød snor, men også fotballkamp! Fire kjekke karer fra Strømsgodset IF stilte opp på ene banehalvdel, og Briskebys helter på den andre. Som seg hør og bør ble det hjemmeseier på både den ene og andre måten til jubel fra den spontant formede heiagjengen, “Briskeby Casuals”, bestående av de ivrige damene i 2. etg og de mange tilskuerne.

Hybelbygg gir sikre rammer
Å, som vi har ønsket oss nytt hybelbygg! Det gamle Rødbygget, enn så kjært det har vært for oss, er gammelt, slitent og altfor lite. Det nye bygget betyr kortere skolevei, moderne fasiliteter og trygghet for elevene våre. Det er nok også mange foreldre som setter pris på at barna kan flytte fra ene enden av landet til den andre og likevel få et trygt, godt hjem.

Byggeprosessen har vært imponerende og effektiv, vinteren gikk med til fundament og forberedelser før modulene ankom like før sommeren. De siste tre månedene har endringene vært tydelige fra dag til dag. På et lite år har myra på sørsiden av tomta gått til å bli en diger sandkasse  og endelig et grønt og trivelig parkanlegg. De første elevene har nå flyttet inn og det er blitt et topp moderne praktbygg i tråd med universell utforming. Det er meget mulig det er en del eks-elever som skulle ønske de gikk på Briskeby nå!

Mer informasjon om det nye hybelbygget, blant annet bilder av interiør og annen informasjon kommer snart her på nettsidene våre.